Pati galvenā darīšana, kā liecina jau nosaukums, ir Mašīntalka – labības kulšana ar īstu kuļmašīnu “Imanta”, kurā var piedalīties katrs, kurš tikai spēj rudzu kūli uz dakšas pacelt.

Kā jau Ražas svētkos, būs rudens gadatirgus ar leijerkastnieka un citu viegli atpazīstamu, tradicionālu personāžu piedalīšanos, dzērienu un uzkodu teltīm, dažādām atrakcijām, rotaļām, vizināšanos pajūgā un ekoloģiskas saimniekošanas darbnīcām.

Būs aplūkojamas lietišķās mākslas izstādes, atvērti “Padures vēstures apcirkņi”, piedāvāta iespēja iepazīties ar Kuldīgas novada muzeja fotoizstādi “Labības vākšanas un kulšanas tradīcijas Kuldīgas apkārtnē 20.gs.1.pusē”

 Plašajā koncertprogrammā varēs baudīt gan Kuldīgas novada pagastu pašdarbnieku labāko sniegumu (ēdolnieku dziesmas un dejas, “Suitu dūdeniekus”, Snēpeles  teātra komēdijas uzvedumu), Kuldīgas deju kopas “Bandava” priekšnesumu, folkloras kopas “Atštaukas” jestrās izdarības, bet noslēgumā – muzikālās apvienības “Raxtu raxti” uzstāšanos.

Tirgoties gribētājus lūdz pieteikties savlaicīgi, jo tirdzniecības vietu skaits ierobežots. Tiek gaidīti tikai tie, kuri var piedāvāt kvalitatīvas lietas – kiču, plastmasas izstrādājumus un bižutēriju lūdz nepiedāvāt.

Alise Volanska, tālrunis: 29753278, e-pasts: avolanska@inbox.lv